In de Nederlandse steden en dorpen wordt het steeds lastiger om parkeerplekken te zoeken. Daarnaast stijgen de tarieven voor betaald parkeren gigantisch. Toch is dit niet overal het geval. In Alblasserdam bijvoorbeeld hoef je op vrijwel alle plekken geen geld te betalen als je de auto wilt parkeren. Dit is niet alleen zeer prettig voor de portemonnee, maar voorkomt ook nog eens een hoop geregel tijdens een bezoek. Het uitnodigen van vrienden en familie zonder dat ze hoeven te betalen voor parkeren is natuurlijk iets dat we allemaal gewoon willen. De gemeente Alblasserdam houdt hier dan ook rekening mee. Ook wordt er gedacht aan de bewoners die in de buurt van Kinderdijk wonen.

Parkeervergunning op de dijk richting Kinderdijk

De bewoners aan de dijk richting Kinderdijk beschikken over een parkeervergunning. Hier is het niet toegestaan om als buitenstaander te parkeren. Ook is er geen betaald parkeren mogelijk. Dit is gedaan om de parkeerplekken voor de bewoners te garanderen. Niets is zo vervelend als niet kunnen parkeren voor je eigen deur. Wat dat betreft heeft Alblasserdam het goed geregeld voor haar inwoners. Uiteraard bestaat er altijd de kans dat er wat plaatsen tekort komen, door het groeiende aantal auto’s in Nederland.

parkeren alblasserdam

Parkeren in blauwe zone in Alblasserdam

In Alblasserdam zijn wel enkele blauwe vakken te vinden waar je de auto kwijt kan. Hier kan je gedurende een beperkte tijd de auto kwijt om even boodschappen te doen. Zo hoef je zelf niet te betalen voor een parkeeractie en kan je gratis de auto kwijt. Leg de parkeerschijf achter het raam en ga met een gerust hart wat boodschappen doen. Veel van zulke plekken zijn er niet te vinden, omdat het dorp toegankelijk moet blijven voor iedere bezoeker. Uiteraard blijft parkeren in Alblasserdam vooral tijdens de zomermaanden soms lastig. Dit heeft vooral te maken met het toerisme wat zich door het dorp richting Kinderdijk begeeft.

Parkeren in Alblasserdam voor Kinderdijk

Als je van plan bent om naar Kinderdijk te gaan, dan kan het bij de molens erg druk zijn. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een parkeerplek te zoeken in Alblasserdam. Er is een speciaal parkeerterrein ingericht aan de Marineweg 3 in Alblasserdam. Hier kan je tegen een bedrag van 7,50 euro gebruik maken van een parkeerplek en tevens krijg je hierbij het vervoer richting de molens. Parkeren in Alblasserdam kan je dus direct combineren met een bezoek aan Kinderdijk. Een shuttlebus rijdt veelvuldig heen en weer tussen de molens en het parkeerterrein in Alblasserdam.

Gratis parkeren in Alblasserdam

Zoals je al hebt kunnen lezen in parkeren in Alblasserdam in de meeste gevallen dus gratis. Denk bijvoorbeeld aan de parkeerplekken rondom de bioscoop en in het centrum van het dorp. Ook in vrijwel alle woonwijken kan je gewoon gebruiken maken van de parkeerplaatsen zonder hiervoor te hoeven betalen. Dit is wel zo makkelijk als er visite langskomt. Er is een enkele plek waar bewoners over een parkeervergunning beschikken, maar daarnaast blijft het mogelijk om visite te ontvangen. Als bezoekers krijg je een tijdelijke kaart, zodat je gewoon in Alblasserdam de auto kwijt kan. Ook in gemeentes rondom Alblasserdam is parkeren over het algemeen gratis. Bekijk bijvoorbeeld eens wat er te vinden is over parkeren in Ridderkerk.