De stad Vlaardingen kent veel verschillende gebieden. Zo is er een winkelcentrum te vinden in het centrum, in Vlaardingen west, Holy en Oost. Doordat er veel verschillende winkels te vinden zijn, komen er ook veel mensen met de auto. Vooral voor veel boodschappen en grote items maken we graag gebruik van de auto. Op veel plekken is het parkeren van de auto nog steeds gratis, maar dat is niet overal het geval in Vlaardingen. In onderstaande tekst zal er meer toelichting gegeven worden over de verschillende parkeerplekken in Vlaardingen en of deze dan al niet gratis zijn.

Parkeren in Vlaardingen

Gratis parkeren in Vlaardingen West

In heel Vlaardingen West is het mogelijk om gratis de auto te parkeren. Niet alleen in de woonwijk zelf, maar ook bij de winkels is het mogelijk om zonder te betalen de auto neer te zetten. Dit is wel zo handig, want met veel boodschappen is het soms makkelijker om met de auto te gaan in plaats van met de fiets. Ook is er een metrostation te vinden in West. Op het parkeerterrein kan je de auto kwijt om vervolgens met de metro naar Rotterdam of bijvoorbeeld Hoek van Holland te reizen. Hiermee voorkom je onnodige parkeerkosten in de andere steden en kan je buiten de files om met het openbaar vervoer reizen.

Betaald parkeren in het centrum van Vlaardingen

Als je met de auto naar het centrum van Vlaardingen gaat, dan ontkom je er niet aan om tegen betaling de auto te parkeren. Het is mogelijk om de auto buiten op straat neer te zetten, maar nog makkelijker is het om gebruik te maken van de parkeergarage aan het Liesveld. In het centrum zal je moeten betalen van maandag tot en met zaterdag van 9 uur ’s ochtends tot en met 7 uur ’s avonds. In de Oostwijk worden deze uren ook gehanteerd. Op straat ben je maximaal 2,40 euro per uur kwijt tegen een dagtarief van 12,50 euro. Het is mogelijk om te betalen door gebruik te maken van een van de parkeerpalen of door een mobiele app. Apps zoals die van ANWB, Parkmobile, Yellowbrick, Parkline en SMS-parking worden ondersteund als je wilt parkeren in Vlaardingen.

Visiteregeling in de gemeente Vlaardingen

Woon je in een gebied waar betaald parkeren van kracht is, dan kan je bij de gemeente Vlaardingen een visiteregeling aanvragen. Via een app kan je een bepaald aantal bezoekers gratis laten parkeren bij jou in de buurt. Zo hoeft bezoek niet onnodige kosten te maken en blijft parkeren in Vlaardingen voor visite gratis. Dit heeft als grote voordeel dat er geen wildgroei is aan het vele parkeren. In het verleden werd er vooral veel gebruik gemaakt van de kraskaart, maar met de komst van het digitaal scannen van de auto’s is dit verleden tijd geworden.

Parkeren bij de Loper in Vlaardingen

In Vlaardingen Holy is het in alle gevallen gratis om de auto te parkeren. Denk bijvoorbeeld eens aan het winkelcentrum De Loper. Hier zijn verschillende parkeervoorzieningen geregeld waar je niet voor hoeft te betalen. Daarnaast spreekt het voor zich dat je ook in de woonwijken zelf geen geld hoeft te betalen om de auto kwijt te kunnen. Parkeren in Vlaardingen is eigenlijk vrij goedkoop, al dan niet gratis. Alleen in het gebied rondom het centrum is betaald parkeren van kracht.

Maak gebruik van P+R plekken in Vlaardingen

Reizen van en naar Vlaardingen met de auto kan soms een hoop tijd in beslag nemen. Door de stad gaat de snelweg A20 en daarnaast bevindt zich tussen Vlaardingen en Schiedam de snelweg A4. Rondom de op en afrit van de snelwegen bevinden zich verschillende P+R locaties. Hier kan je de auto gratis kwijt om vervolgens samen met een collega verder te reizen. Maak hiervoor afspraken en kies voor een economische en milieuvriendelijke manier van reizen. Ook bij metrostation Vijfsluizen is een P+R terrein te vinden. Zet hier volledig gratis de auto neer om verder met de metro naar Spijkenisse of Rotterdam te reizen. Parkeren in Vlaardingen bij metrostation Vijfsluizen is eenvoudig en daarnaast zijn er voldoende parkeerplekken te vinden.