Ga je met de auto naar Barendrecht, dan zijn er veel verschillende mogelijkheden tot parkeren. Zo zijn er parkeergarages, parkeerplaatsen en natuurlijk ook gewoon de vrije parkeerplekken waar je helemaal niets hoeft te betalen. Daarnaast beschikt de gemeente sinds kort ook over een aantal blauwe zones. Hier kan je de auto voor een beperkte tijd neerzetten, als je een blauwe parkeerschijf achter je ruit neerlegt. Parkeren in Barendrecht is zeer gemakkelijk en over het algemeen niet duur. Ook is er voldoende ruimte voor de auto bij het treinstation, de voetbalvelden en de overige plekken.

Ikea Barendrecht

Gratis parkeren in Barendrecht

In Barendrecht is het nog mogelijk om op veel verschillende plekken gratis te parkeren. Dit is natuurlijk mooi meegenomen als je een dagje hier naartoe wilt gaan. Vooral in de verschillende woonwijken kan je overal de auto kwijt. In de meeste gevallen is hier ook geen parkeervergunning voor nodig. Ook de P+R plek bij het treinstation van Barendrecht kan je de auto gratis parkeren. Zo kan je vervolgens eenvoudig verder met de trein naar bijvoorbeeld het centrum van Rotterdam of Dordrecht. Binnen enkele minuten ben je in het centrum en hierdoor hoef je niet meer veel geld te betalen voor het parkeren van je auto. Daarnaast is het vaak goed zoeken naar een geschikte plek in de genoemde steden.

Gratis parkeergarages in Barendrecht

In veel gemeente moet je betalen als je de auto kwijt wilt op een parkeerterrein of in een parkeergarage. De gemeente Barendrecht heeft dit echter een stuk beter geregeld. Wil je naar het centrum toe, dan hoef je niets te betalen om je auto kwijt te kunnen. Zo is de parkeerplek aan de Reuchlinhaven en Carnisselande volledig gratis. Een bezoek aan de winkels of een van de vele restaurants wordt hierdoor nog leuker. De plekken in Carnisselande zijn niet 24/7 geopend, maar kennen een beperkte in en uitrijtijd. Een overzicht van de geldende tijden zijn in onderstaande tabel weergegeven.

Carpoolplekken in Barendrecht

Barendrecht ligt aan veel kanten ingeklemd door snelwegen. De A29 split het dorp in tweeen en aan de noordzijde bevindt zich de A15. Voor inwoners is het een ideale uitvalsbasis, want binnen een mum van tijd zit je op de snelweg. Als je naar het werk gaat, kan je ervoor kiezen om alleen op pad te gaan. Toch is het economischer en milieuvriendelijker om samen naar het werk te rijden. Langs de op- en afrit bij de A29 is een carpoolplek te vinden. Zo kan je de auto in Barendrecht eenvoudig parkeren om vervolgens samen de reis voort te zetten. Uiteraard is ook deze plek volledig gratis.

Parkeren bij Ikea Barendrecht

Een van de bekendste winkels in Barendrecht is zonder twijfel de Ikea. Dagelijks komen hier veel bezoekers en het zal je dan ook niet verbazen dat vooral in de weekenden veel mensen met de auto komen. Het wordt dan ook gezien als een leuk uitje voor het hele gezin. De keerzijde hiervan is, dat het soms vanaf de snelweg helemaal vast staat tot aan de Ikea zelf. Daarentegen zijn er zeer veel parkeerplaatsen te vinden bij de Ikea in Barendrecht. De winkel beschikt niet alleen over buitenplaatsen, maar ook over een kleine parkeergarage. Parkeren bij Ikea Barendrecht is gemakkelijk en daarnaast uiteraard geheel gratis.

Meer inzetten op lokale parkeerplekken

We zien steeds minder parkeerplekken gemaakt worden. Dit heeft er vooral mee te maken dat er gekeken wordt naar het beschikbare oppervlak om huizen te bouwen. Hierdoor kan het voorkomen dat je in een woonwijk niet altijd de auto direct voor de deur kan parkeren. Zeker als een huishouden over twee of meer auto’s beschikt. Een auto parkeren in Barendrecht is nog altijd gratis, maar ook in de toekomst kan het voorkomen dat dit zal veranderen. Voorlopig is dit niet het standpunt van de gemeente Barendrecht. Door gezamenlijk meer de fiets of het openbaar vervoer te nemen, kunnen we zonder veel stress een stad als Rotterdam of Dordrecht bezoeken.