Papendrecht is een stad in de provincie Zuid-Holland, gelegen aan de rivier de Merwede. Het parkeren in Papendrecht kan variëren afhankelijk van de locatie en het type parkeerplek dat je zoekt. Hier volgt een overzicht van de parkeermogelijkheden en de bijbehorende regels.

Parkeren in het centrum van Papendrecht

In het centrum van Papendrecht zijn verschillende parkeermogelijkheden, zowel op straat als in parkeergarages. Hier zijn de belangrijkste punten om te weten:

 1. Straatparkeren:
  • Betaald Parkeren: In het centrum van Papendrecht geldt betaald parkeren. Parkeertarieven en tijden kunnen variëren, dus het is belangrijk om de parkeerautomaten en borden in de gaten te houden.
  • Parkeervergunningen: Voor bewoners en bedrijven in het centrum zijn parkeervergunningen beschikbaar. Deze vergunningen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat bewoners en werknemers een plek kunnen vinden in de drukke gebieden.
 2. Parkeergarages:
  • Veerpromenade Parkeergarage: Gelegen aan de Veerpromenade, deze garage biedt ruime parkeergelegenheid en is handig voor wie het winkelgebied bezoekt. Het tarief is meestal per uur, met een maximum dagtarief.
  • De Meent Parkeergarage: Een andere optie dichtbij het winkelgebied. Ook hier geldt een uurtarief en een dagtarief.
Parkeren in Papendrecht

Parkeren in woonwijken

In de woonwijken van Papendrecht is het parkeren over het algemeen gratis, maar er zijn enkele uitzonderingen:

 • Vergunningsgebieden: In sommige drukke woonwijken, vooral dicht bij het centrum, zijn parkeervergunningen vereist om ervoor te zorgen dat bewoners een parkeerplek kunnen vinden.
 • Blauwe Zone: In bepaalde gebieden geldt een blauwe zone, waar je alleen mag parkeren met een parkeerschijf voor een beperkte tijd, meestal 1-2 uur. Deze zones zijn bedoeld om parkeerdruk te verlichten en te zorgen voor een goede doorstroming.

Parkeren bij openbare gebouwen

Papendrecht heeft diverse openbare gebouwen, zoals het gemeentehuis, bibliotheek en sportfaciliteiten, die hun eigen parkeervoorzieningen hebben:

 • Gemeentehuis: Hier is vaak gratis parkeren mogelijk voor bezoekers, maar er zijn beperkte plekken beschikbaar.
 • Sportfaciliteiten: Bij sportcomplexen zoals het zwembad en sporthallen zijn parkeerterreinen beschikbaar. Vaak zijn deze gratis, maar bij evenementen kan het druk zijn.

Fietsenstallingen

Papendrecht stimuleert ook het gebruik van de fiets. Er zijn diverse gratis fietsenstallingen beschikbaar in het centrum en bij het openbaar vervoer, zoals de busstations.

Tips voor parkeren in Papendrecht

 • Gebruik een parkeerapp: Diverse apps bieden real-time informatie over beschikbare parkeerplaatsen en tarieven.
 • Plan vooruit bij evenementen: Tijdens grote evenementen kan het druk zijn. Kom op tijd en overweeg alternatieve vervoermiddelen zoals de fiets of het openbaar vervoer.
 • Let op de borden: Parkeerregels kunnen variëren, dus zorg ervoor dat je de lokale borden en aanwijzingen opvolgt om boetes te vermijden.

Door deze informatie in acht te nemen, kun je makkelijker een parkeerplek vinden en genieten van je bezoek aan Papendrecht zonder zorgen over je voertuig. Als je meer informatie wilt vinden over bijvoorbeeld parkeren in de gemeentes om je heen, dan kan je hier meer lezen over parkeren in Ridderkerk.