Welkom in Schiedam, een stad met een rijke geschiedenis en een levendig stadscentrum. Of je nu hier bent voor een dagje uit, een bezoek aan een van de beroemde jeneverdistilleerderijen, of om gewoon te genieten van de charmante sfeer, goed parkeren is essentieel. Schiedam is een leuke stad, maar toch zien we veel mensen naar de omringende steden trekken voor wat betreft het winkelen en uitgaan. Parkeren in Vlaardingen is bijvoorbeeld goedkoop en in de meeste gevallen zelfs gratis. In deze gids vind je alle benodigde informatie over parkeren in Schiedam, inclusief parkeergarages, straatparkeren, en handige tips.

Schiedamse parkeergarages en parkeerterreinen

Schiedam biedt verschillende parkeergarages en parkeerterreinen die ideaal zijn voor bezoekers aan het stadscentrum. Hier zijn enkele van de meest aanbevolen opties:

 • Parkeergarage ABC: Gelegen in het hart van Schiedam, biedt deze parkeergarage gemakkelijke toegang tot winkels en eetgelegenheden. Het is een ideale keuze voor wie de stad te voet wil verkennen.
 • Parkeergarage Stadserf: Dicht bij het historische centrum en diverse bezienswaardigheden zoals de Schiedamse molens en musea.
 • Parkeergarage Nieuwe Passage: Perfect voor een dagje winkelen, deze garage bevindt zich direct naast het winkelcentrum.
Parkeren in Schiedam

Parkeren in Schiedam op straat

Straatparkeren is in veel delen van Schiedam mogelijk, maar in het centrum en andere drukke gebieden geldt betaald parkeren. De tarieven variëren per zone en tijdstip, dus het is belangrijk om de lokale verkeersborden goed te controleren voor de meest actuele informatie. Betalen kan vaak gemakkelijk via parkeerapps zoals Parkmobile of Yellowbrick.

Parkeerzones en tarieven in Schiedam

Schiedam is verdeeld in verschillende parkeerzones, elk met hun eigen regels en tarieven. Hier zijn de belangrijkste zones:

 • Centrum: De hoogste parkeertarieven gelden hier vanwege de centrale ligging. Dit gebied is ideaal voor kort parkeren tijdens het winkelen of een bezoek aan restaurants.
 • Rand van het Centrum: Iets lagere tarieven en vaak meer beschikbaarheid. Perfect voor bezoekers die bereid zijn een korte wandeling te maken naar het centrum.
 • Woonwijken: In veel woonwijken is parkeren gratis of goedkoper. Het is echter belangrijk om rekening te houden met bewonersparkeervergunningen.

Parkeren voor gehandicapten

Voor mensen met een handicap biedt Schiedam diverse gereserveerde parkeerplaatsen. Deze bevinden zich op strategische locaties zoals nabij winkels, openbare gebouwen en toeristische attracties. Een geldige gehandicaptenparkeerkaart is vereist om hier te parkeren.

P+R (Park & Ride)

Als je de drukte van het centrum wilt vermijden, zijn er handige P+R-faciliteiten beschikbaar:

 • P+R Station Schiedam Centrum: Deze locatie biedt ruime parkeergelegenheid en een snelle verbinding met het openbaar vervoer naar het stadscentrum en omliggende gebieden.
 • P+R Vijfsluizen: Hier kun je gratis parkeren en eenvoudig met de metro of bus verder reizen naar Schiedam of Rotterdam.

Elektrische voertuigen

Schiedam ondersteunt duurzaam vervoer door diverse oplaadpunten voor elektrische voertuigen aan te bieden. Deze laadstations bevinden zich onder andere in parkeergarages en bij winkelcentra. Parkeren bij een oplaadpunt is meestal alleen toegestaan tijdens het opladen.

De gebruikelijke tips

Om je parkeerervaring in Schiedam zo soepel mogelijk te laten verlopen, volgen hier enkele handige tips:

 1. Plan Vooruit: Controleer vooraf de parkeermogelijkheden en tarieven in de buurt van je bestemming.
 2. Gebruik Parkeerapps: Apps zoals Parkmobile en ANWB Onderweg kunnen je helpen snel een parkeerplaats te vinden en eenvoudig te betalen.
 3. Controleer Verkeersborden: Let goed op de verkeersborden om boetes te vermijden en zorg ervoor dat je op de juiste plekken parkeert.
 4. Wees Op Tijd: Houd de parkeertijd in de gaten en verleng indien nodig via een parkeerapp.

Voor de meest actuele informatie over parkeren in Schiedam, inclusief vergunningen en oplaadpunten voor elektrische voertuigen, kun je terecht op de officiële website van de gemeente Schiedam. Hier vind je de laatste updates en details over parkeermogelijkheden in de stad.

Met deze gids ben je goed voorbereid om je bezoek aan Schiedam probleemloos te beginnen. Geniet van je tijd in deze historische en levendige stad!